Actueel, enkele publicaties

1 juli: interview Poch voor Het Parool

 

https://www.linkedin.com/pulse/waarheid-totaal-verwrongen-geraakt-michiel-zonneveld

 

 

Binnenkort lanceer ik een nieuwe, sterk verbeterde, website. Daarom is deze site wat minder actueel.

 

Mei 2017

Gelijke kansen in het onderwijs... samen met Joke Hermes (Inholland) schreef ik eind vorig jaar een strategische analyse voor het ministerie van WVC. Nu is het stuk online. "In de vertooganalyse ‘Gelijke Kansen in het Onderwijs 2016’ analyseren de auteurs (Michiel Zonneveld, Joke Hermes) het debat over gelijke kansen in het onderwijs. Zij beschrijven hoe elk vertoog (dominant verhaal waarin feiten en gebeurtenissen betekenis krijgen) leidt tot een verschillend perspectief op gelijke kansen in het onderwijs. De auteurs geven hun eigen visie op de sterke en zwakke kanten van de gelijke kansen agenda van het ministerie OCW."

 

lees het rapport

 

Verhaal over Julio Poch voor Wordt Vervolgd

 

Verder in 2017 o.a.

-Mediatrainingen voor teamleiders politie (lopend)

-Interview Harry van Bommel voor Wordt Vervolgd

-Opdracht ZKN (lopend)

-Advies en  schrijfp[drachten Nationale Politie (lopend)

 

 

 

 

 

Juni 2016

 

Op 1 juni was ik de mede-organisator van een debat over Minusma en de Nederlandse deelname aan die missie. Lees het verslag.

 

Op dit moment werk ik aan:

 

-Opdrachten voor de ProjectgroepVerniewing Opsporing, ik help o.a. met het schrijven van columns.

-Voorbereiding reeks presentatietrainingen voor teamchefs politie.

-En natuurlijk Muze.

 

April/mei 2016

 

Op dit moment werk ik aan:

 

-Jaarplannen/visie Eenheid Noord-Holland (politie).

-Zojuist gepubliceerd:Jaarverslag Rijksvastgoedbedrijf

-Schrijven stukken voor Projectgroep Verniewing Opsporing. Zie onder andere dit stuk over het Opsporingscafé van 13 april. Verder help ik de projectgroep met het schrijven van columns

-Voorbereiding reeks presentatietrainingen voor teamchefs politie.

-En natuurlijk Muze.

Februari/Maart 2016

 

Op dit moment druk met:

 

-Outreach onderzoek/voorstel voor kennisplatform Include

-Meeschrijven en denken jaarplannen Eenheid Noord-Holland (politie)

-Schrijven artikelen voor jaarverslag Rijksgebouwendienst

-Meeschrijven aan stukken over vernieuwing Opsporing (nationale politie)

-En natuurlijk met Muze

 

Januari 2016

De afgelopen jaren heb ik samen met Joke Hermes (UVA, Inholland) de debatten over onderwijs- wetenschaps- en cultuurbeleid mogen analyseren. De 'vertooganalyses' die we op basis van die opdrachten schreven zijn 21-1-2016 door OCW online gezet.

December 2015.

 

Nieuwsbrief Laboratorium Opsporing. De afgelopen drie jaar was ik bij dit project betrokken. Opdracht voor de Nationale Politie. Januari 2016 begin ik met nieuwe opdrachten voor de Nationale Politie.

 

Betrokken bij projecten (coordinatie, advies, acquisitie) The Broker (www.thebrokeronline.nl).

 

Juli 2015

 

In het blad Rood verscheen afgelopen maand een interview van mij met het PvdA-Kamerlid Marcouch.

 

Maart 2015

 

In 2015 verscheen in Wordt Vervolgd (blad van Amnesty International) een interview van mij met de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan over het mensenrechtenbeleid van zijn stad. Dat leidde tot het volgende:

 

Foutje van Van der Laan: gratis tramabonnement voor asielzoekers

20-03-15   08:19 uur  - Bron: Het Parool
Een van de uitgeprocedeerde asielzoekers in de Vluchtgarage in Amsterdam-Zuidoost.© Rink Hof

Burgemeester Eberhard van der Laan vergiste zich, waarna de gemeente Amsterdam het hele gemeentelijk beleid aanpaste. Uitgeprocedeerde asielzoekers hebben er baat bij: zij krijgen een tramabonnement als onderdeel van de 'bed, bad brood'-regeling.

Burgemeester Van der Laan stelde onlangs ten onrechte in een interview met het mensenrechtenblad Wordt Vervolgd van Amnesty International dat asielzoekers van de gemeente een gratis tramkaartje krijgen. De verslaggever, Michiel Zonneveld, oud-politiek verslaggever van Het Parool, kaartte de kwestie aan door te zeggen dat asielzoekers het abonnement niet kregen, waarna de burgemeester zei van wel.

Een week na het gesprek liet de afdeling voorlichting van de gemeente weten dat de verslaggever gelijk had. Asielzoekers krijgen inderdaad geen abonnement van Amsterdam. Maar geen nood, aldus de gemeente, Van der Laan laat dit recht zetten; niet in het blad, maar in de praktijk. Beloofd werd dat uitgeprocedeerde asielzoekers alsnog hun gratis tramabonnement krijgen, nog voor het verschijnen van Wordt Vervolgd op 4 april.

Snel
En jahoor, gisteren werd bekend dat Van der Laan in een brief aan de gemeenteraad aankondigt het abonnement te verstrekken. In de gemeenteraad werd ook gezegd dat het nieuwe beleid ook al is afgesproken met de stadsdelen.

Eindredacteur Marnix de Bruyne is verrast. 'Ja, want het was helemaal niet zo dat Amsterdam toch al bereid was om de asielzoekers ter wille te zijn.' In februari had zijn blad juist bericht over de rechtszaak waarin advocaat Pim Fischer wanhopig probeerde de tramkaart af te dwingen. Tevergeefs. Amsterdam wilde dit per se niet en kreeg ook nog gelijk van de rechter. Fischer gaf nog als commentaar: 'En zo is ook deze deur weer dichtgeslagen, ik ben wel geschokt.

Onverwacht
Maar dan rekende hij buiten Van der Laan. In de brief schrijft Van der Laan: 'Toen deze omissie begin deze week onder mijn aandacht werd gebracht is besloten de GVB-kaarten per direct alsnog dagelijks, van en naar de 'Bed Bad Brood', beschikbaar te stellen.' De kaart kan worden gebruikt van en naar de opvang maar ook voor bijvoorbeeld een doktersbezoek, meent de burgemeester. 

Tessel Schouten, de woordvoerder van de burgemeester, wil niet over het interview met Wordt Vervolgd praten. 'Dat blad verschijnt pas eind volgende week bij de lezers. Tot die tijd kan ik er niets over zeggen. Dat zou echt heel gek zijn.'

(Door: Ton Damen)

 

 

 

 

Op 3 oktober 2014 lanceerden we de poezie-app Muze. Je kunt Muze nu al (gratis!) uit de AppStore en Playstore halen. Vrijdag 7 november praten we in Leeuwarden o.a. met burgemeester Leeuwarden over wat we kunnen doen nu zijn stad is uitgekozen tot Culturele Hoofdstad 2018.

 

 

Op 6 oktober leidde lancering Muze tot een mooi artikel van Lidy Nicolasen in De Volkskant.

 

 

 

 

 

Zie ook www.muzepoezie.nl

Ik werk sinds augustus 2014 voor The Broker. Dat is een
denktank en platform dat vraagstukken rond internationale samenwerking
op de agenda zet. www.thebrokeronline.eu.

 

 

 

 

'

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hyperlinks
| Contact | Zoeken
Copyright © 2004 michielzonneveld.nl Alle rechten voorbehouden