Mali-debat: van het front alweer geen nieuws

debat over Minusma

Dit debat initieerde ik op uit ergernis. Al jaren doet Nederland mee aan een Mali-missie. Hoe komt het dan toch dat er nauwelijks belangstelling voor is? De Tweede Kamer discussieert er nauwelijks over. En de journalistiek? Die laat het vrijwel volledig afweten bij de verslaggeving over deze VN-missie en het even ingewikkelde als gewelddadige conflict in Mali. Zet dat eens af tegen de massale media-coverage van het EK en WK-voetbal, toernooien waaraan Nederland (in tegenstelling tot de VN-missie) niet eens meedoet….

Het debat organiseerde ik samen met de Amsterdamse Stadsschouwburg, Tertium , de VU-Universiteit en Vrij Nederland (lees dit artikel) en The Broker (lees dit artikel) .

Mediatribunaal

Mediatribunaal

In 2003 richtte ik samen met ondernemer en consultant Ila Kasem en journalist Hasan Evrengun Het Mediatribunaal op. In Het Parooltheater (tegenwoordig het Torpedotheater)  ondervroegen we mensen uit de media kritisch over hun vak. Via de zoekmachine van deze site vindt u de verslagen.

Het Grote Dode Denkers Interview Project

Dode Denkers

Interviews met Grote Dode Denkers over actuele vraagstukken. Met medewerking van heel veel levende denkers die in de huid van hun intellectuele helden kruipen. In samenwerking met Filosofie Magazine. Ga naar de website van de Dode Denkers voor meer informatie.

De Mobiele Redactie

De Mobiele Redactie

Het idee was een redactie zonder krant op te richten. Dat deed ik samen met de journalisten Pieter van den Blink en Pieter Hilhorst. Het leidde van 2007 tot 2009  tot een aantal bijzondere producties zoals de rubriek De Onzinjagers bij Intermediair en het radioprogramma Oba-Live, een groot aantal loopbaaninterviews voor intermediair en (samen met Pieter Hilhorst) de VK-rubriek Etalage van Goede Ideeën. Ook het boek ‘Vervreemde professionals, blinde Gidsen’ dat in 2008 in opdracht van Ordina werd geschreven was een productie van de Mobiele Redactie.